Tilbake
Skriv ut

I bevegelse høsten 2024

Prosjektet “I Bevegelse”, er et inkluderende aktivitetstilbud for eldre bosatt på institusjon. Gjennom bevegelse og dans kommer deltakerne i kontakt med kroppen, følelser og vitalitet.

Tilbudet passer alle. De ringer en uke før de kommer for å avtale nærmere om brukerne og om praktiske ting

Økten gjennomføres i sirkel, og instruktørene leder an i øvelser som varmer opp ulike kroppsdeler som innledning. Ved hjelp av musikk kan minner vekkes, nye oppdagelser gjøres og deltakerne tas med på en opplevelsesreise som følger en rød tråd gjennom økten. Noen eksempler på musikk som benyttes er engelsk vals, orientalske rytmer, klassisk musikk, rock/swing og jazz. Når det er aktuelt brukes også rekvisitter som silkesjal, baller og/eller fallskjermer for å stimulere til kreativitet, utfoldelse og samarbeid. Økten har en fast
oppbygning og struktur, som skaper forutsigbarhet for deltakerne.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Kulturstokken i Gran og Lunner
  • Idé/opplegg: Mai Mentzoni og Sirin Marie Våge Corbacioglu

Om kunstner / utøver / gruppe

Mai Mentzoni (31):

Mai Mentzoni er utdannet psykolog ved Universitet i Oslo i 2022, og jobber nå som psykolog i spesialisthelsetjenesten i Vestre Viken. Hun har videreutdanning i danse- og bevegelsesterapi fra Universitetet i Sørøst-Norge fra 2020, og trener- og dommerutdanning fra Norges Danseforbund. Hun har over 10 års erfaring med undervisning i dans for alle aldre og
nivåer. Hun har jobbet som hjelpepleier i eldreomsorgen som student ved Lillestrøm Bo- og Omsorgssenter i 2013-2015, og har arrangert danse- og bevegelsesgruppe for demenssyke på Silurveien Sykehjem i 2019.
Hun har livslang erfaring som konkurransedanser i selskapsdans og har representert Norge og Tyskland i internasjonale mesterskap. Mai har deltatt som profesjonell danser på TV2s “Skal vi Danse” over 5 sesonger siden 2016, og vant i 2020 sammen med fysikeren Andreas Wahl. Hun
har vist en særegen styrke i nytenkende og historiefortellende koreografier. Hun har erfaring innen ulike dansestiler som jazz, moderne, hiphop, ballett og afrikansk, og har deltatt på flere danseforestillinger i den forbindelse.
https://www.dansmedmai.com/


Sirin Marie Våge Corbacioglu (40):

Er utdannet pedagog ved Universitetet i Oslo og har i tillegg en bachelor i Kultur- og samfunnsvitenskap fra samme universitetet. Hun har bakgrunn som danser innen ulike stilarter, men har fordypet seg særlig innen orientalsk dans, og i over 20 år har hun vært en av Norges ledende magedanserinner. Hun har undervist dansegrupper på alle nivåer siden 1997 og har drevet egen danseskole/treningssenter, STUDYO i Oslo siden 2015. Sirin har en videreutdannelse i danse- og bevegelsesterapi ved Universitetet i Sørøst-Norge i 2020 og har siden jobbet med grupper med demens i Oslo og Drammen, hatt privatelever og holdt workshops i danse- og bevegelsesterapi. Hun har også vært fast ansatt som danse- og bevegelsesterapeut ved Oslo Krisesenter (ansatt siden 2019) og ledet egne prosjekter for tilknyttede brukere og beboere.
Hun har siden barnsben og til dags dato danset på både små og store scener, musikkvideoer, TV og arrangementer av ulike slag og har bred erfaring med formidling og utvikling av opplegg tilpasset forskjellige formål.
www.studyo.no
https://www.instagram.com/studyo.oslo/?hl=en